click saja okat =)

Monday, 2 January 2012

hai 2012, bye 2011

pejam celik pejam celik, 2012 sudah, dulu masa kecik2, dengar pasal wawasan 2020, rasa macam jauh sangat tahun tuu, rasa mustahil pon ada, amek calculator kira berapa umur kita tahun 2020, dulu selalu cg kat sekolah suruh imagine macamana wawasan 2020, siap ada colouring book lagi pasal wawasan 2020, terbayang kereta terbang sume, dahsyat kan, tapi tup2 sekarang dah 2012, insyaallah kalau panjang umur sempat lar say hai kat tahun 2020 nanti.

btw, 2011 da berlalu pergi (jalan tunduk penuh longai meninggalkan kita semua) ceh ayat selalu tak nak kalah, apapun pagi nie bangun awl2 sebab nak buat summary apa jadi tahun lepas, tahun 2011 laaaaa...

1) January baru habes belajaa, (terketar2 jugak nk kerja)
2) 26 Jan jugak dapat anak buah yang ketiga (ahmad rafae iman)
3) February dapat kerja (alhamdulillah, still standing until now, walaupun banyak sangat dugaan, bnyk bersabar jelar)
4) kerja, kerja dan kerja, then dapat confirmation on August (Alhamdulillah)
5) 16 october , saya sudah convo!! (memoriable moment)
6) 27 november, saya bergelar tunangan orang

banyak yang ditempuhi , yelar setahun ada 365 hari, dah setiap hari ada 24 jam, yee saya tahu sudah terlalu banyak membazir waktu. masa yang mahal itu selalu dihabeskan dengan perkara yang tak berfaedah. adoih, semoga tahun 2012 nie saya pandai menghargai waktu dan menggunakan peluang yang Allah beri ini sebaiknya.semoga diberi peluang untuk melakukan perkara baik dan berbakti pada mama papa.

keindahan selalu terjadi selepas kesusahan,
seperti pelangi muncul selepas hujan.

lagi 16 hari lagi untuk berusia 24 tahun
alhamdulillah untuk segalanya.

No comments:

Post a Comment

ada orang bagi feedback