click saja okat =)

Monday, 17 January 2011

self service???

salam,
hai semua!! =) (mata bersinar2)

sekarang ni kan, semua bnda daa jadi self service, tadi pergi kfc, daa buat style burger king and mcdonald, amek cili sos tu sendiri, hmmm, memamg bagus kan, ringan sket bontot kena jalan2. semua pam minyak sekarang pon kena isi minyak sendiri kan, bagus tu memang bagus, senang cepat and kurangkan kos, tapi ramai lar mengganggur kan, hmm standard lar, semua bnda mesti ada baik buruk, mesti r kita pilih yang menguntungkan kita kan, kalau jadi CEO shell pon mesti kita nak kurangkan budget kan.

tapi, berbalik pada kfc tadi, yang pakai botol or self service tu lagi jimat, sebab kan, tiap kali aku pergi burger king, aku mesti amek sos banyak sebab da malas nak banyak pergi amek sos lagi , dan sos tu memang banyak yang x habes (dasar kan), rasanya pakai botol lagi jimat sebab bila sos habis aku tuang jelar kan, hmm maybe harga sos botol tu mahal kot.

masa kat kfc tadi aku tekan2 sos tu x kuar2, rupanya daa habes, pastu staff kfc pon tukar, aku tengok lar, dorang tukar beg sos tuu, macam beg plastik, pastu cucuk jew, then kita daa boleh pam untuk kuarkan sos. senang, xyah nak susun2 botol sos bagai.. hmmm, apapun, aku x kisah, guna sos botol mahupun yang tekan tu (boleh main pam2) hehehe, jangan harga naik sudah,hahaha sebab bila saya tak tahu nak makan apa, saya akan makan kfc sebab murah =)

p/s:what say u???

4 comments:

ada orang bagi feedback