click saja okat =)

Tuesday, 8 February 2011

Cuti Part 2 : Happy Chinese New Year!!

hari : khamis &jumaat (4-5 feb)
location : Melaka

aku memang suka CNY so much, kitorang memang akan celebrate kat melaka, kg my papa and my papa memang chinese kan. so nak tak nak kena sambut, memang nak pon, suka dpt angpau!! =). for the 1st time jugak akmal ikut skali, oleh sebab banjir kat muar tu papa lalu KL ke melaka, so kitorang meet up kat masjid then gerak sama2, 2 kereta, 1 kereta akmal and satu my paa punya.


sampai pagi dalam pukul 9 camtu, tak dapat nak checkin hotel lagi kan, so kitorang pergi zoo melaka, ni tempat wajib sejak along ada anak, budak2 kan suka tengok binatang. nak2 rafiq and auni ikut tapi mama n papa dorang tak ikut coz my sista in law just gave birth kan. dorang siap mandi kat zoo tuu,hehe, budak2 kan cepat serabai, ngan susu lar, pastu baju mesti kotor kalau makan. alahai budak2, tapi still comel kan walaupun comot.

zoo melaka agak besar lar, ntah brapa puluh kali dah aku pergi, tapi still tak bosan, maybe sebab pergi ngan fmily kot, kena layan budak2 lagi kan, best jew.. hehe tiket masuk RM7, tak silap tahun lepas RM6, naik harga daa weh. tahun depan naik lagi singgit kot. kalau nak bawak video cam kena charge RM10. haa camtu lar, silalar pergi okay, dapat tengok tiger, elephant.. hahaha
atok kena buli jga cucu! sian papa=)


apa tgk2?? fyi my name is nurul auni raudhah


kelaparan weh, mangsa kelaparan

rafiq ckp, hello jiraff
petang lepas check in hotel, rehat2 and lelap sebentar, kitorang pergi celebrate kat umah nenek, best2.. =)
dak rafiq nie bt perangai pulak dah,
auntie yg baik haruslar menyabarkan diri
dillah and my sister
malam plak pergi jonker walk, sedey siket sebab tak banyak bukak lar, uncle aku cakap sebab weekday, kalau weekend memang semua kedai bukak dan memang sangat meriah, punyalar tiap2 tahun datang melaka, baru 1st time pergi, buat malu betul lar, my aunt and uncle sgt baik, teman jalan2 takut aku sesat kot. mgkin dorang sudah mendapat arahan dari Mr Rashidi (bapak aku) untuk memantau kitorg.hahaha

posing ayu kat jonker walk, lai2 beli ini amoi

esoknya sambung agenda sopink2 lagi kemudian balik, layan gambar yuk! terlalu banyak yang nak diceritakan. totally awesome!! memang kalau boleh nak lama2 kat melaka, tapi apakan daya, memang situasi tak megizinkan.

CNY best!!!
sebenar byk pic nk upload, tp bila upload dier jd senget, cam kat bawah tu, oleh itu saya upload lain kali lar yeee
snyumm, skit hti nie haa

No comments:

Post a Comment

ada orang bagi feedback