click saja okat =)

Tuesday, 6 December 2011

27/11-07/12 sepuluh hari menjadi tunangan orang

tajuk memang taknak kalah kan, almaklumlah demam ombak rindu, ececeeyyhhh.... actually cakap terus terang lar, 27hb lalu saya daaa bertunang, tapi rasa macam baru semalam bertunang nye haaa. sekejap sangat, sepuluh hari daa berlari (daa cepat mesti masa berlari kan?)

alhamdulillah sangat, semuanya dipermudahkan, tapi honestly tak rasa macam bertunang pon, hik3, selamba jew kehidupan nie, cuma aku ada satu cincin sweet lar kat jari, still rasa macam bf jew, maybe sebab tak halal kan, memang sama jew dengan zaman bercinta dulu2. bukan tinggal sekali ke apa, xde yang berubah cuma en akmal macam makin ambik berat sikit, hari pertama tunang jew pastu dier macam biasa balek, hahaha

pertunangan ini pulak macam tak diwar2kan sangat, yeah diakui memang ada kawan kecil hati tapi segalanya berlaku dengan sangat pantas, tup2 bertunang, hehe, langsung tak nampak kekecohannya, semua siap awl. tunggu masa jew, kawan2 ada lar aku inform tapi just ckp, xde nak canang ke apa, pada yang kecik hati sebab saya tak cakap, sorry sangat2, nanti kawen saya jemput okeng (ckp saya tetibee sebab nak mintak maaf)

pada awalnya risau jangan cakap lar, macam aku sorang jew nak tunang atas muka bumi nie, orang takde tunang2 nie, nurul raidah sorang jew. tapi lepas buat2 hantaran, semua macam hampir siap pastu terfikir 'ek eleh gila senang nak tunang' camtuu lar... persiapan tunang tak sampai pon 2 bulan, dan bila plan rapi dibuat, beli sikit2 tak rasa sangat penat nya, duit pon sama, bayar itu bayar ini, memang tak ras, tapi lepas jew tunang, hmm baru sedar poket agak rabak sebab kehilangan beberapa ribu kaaannn.... hehehehe

sebelum bertunang aku dimomokkan dengan dugaan dan cabaran yang bakal datang, seriously sangat tension dengan keputusan parents dua2 pihak nie, gaduh jangan cakap lar, aku lar aaron aziz, dier lar maya karin dalam ombak rindu, aku jadi aaron sebab aku lar asyik marah2, si akmal nie terima ajew haaaaa... layankaan ajew amarah aku nie haaa... kesian dia, tular saper suh jadi maya karin, lenkali jadi lisa surihani, boleh gadoh sama2 (tetibeee!!). berbalik kepada keadaan masa nak dapat title tunang orang tuu, memang saat genting jugak walaupun bukanlar besar sangat cabarannya. cuma aku jew yang ngada2, takut sangat dengan title tunang tuu, entah lar, rasa berat nak bawak title tuu dengan attitude aku nie nak berhuhaa sana sini, bimbang nanti heret nama family akmal sekali.

yelar, tunang nie melibatkan dua pihak, dua family, sekarang daa start kena jaga hati kedua2 pihak. apa kita buat, apa kita decide semuanya berkaitan dengan family satu lagi. berkahwin pulak bukan hanya kita dapat suami, dapat mak, kakak, abang, anak saudara semua dapat sekali, kalau kahwin duda/janda ada anak sah2 dapat anak sekali tanpa perlu perlu pregnant 9 bulan kan, cam memey tu haaaa (memey jugak jadi contoh, bukan apa kasi senang faham)=)

semoga Allah mempermudahkan perjalanan saya, dan kalian juga

so far so good
10 days and still counting

2 comments:

  1. tahniah dh bertunang!
    nasib baek mira ade gtaw aku
    so, aku tak terkejut sgt. hehe

    ReplyDelete
  2. akak..! tahniah! bpe lama nak bertunang ni??

    ReplyDelete

ada orang bagi feedback