click saja okat =)

Friday, 4 March 2011

hari nie hari sabtu, so tajuk entry nie, "membebel di pagi sabtu"

as salam semua,

weekend datang lagi, yeah aku gembira, tapi weekend kali ini terisi dengan benda yg bermanfaat, hmmm tiada lagi lepak kosong (sembang kosong ada lar!). semenjak hidup sendirik nie, xde lar sendirik sangat sebenarnya, selalu menumpang kasih dengan family akmal, tapi tetap nak cakap sendirik jugak, hehe, maksud aku jauh dengan family tercinta lar, okeh, hidup sendiri nie memang membuatkan aku banyak berfikir, erti tanggungjawab dah merasuk aku weh, kalau cakap pasal tanggungjawab nie, bukan soal basuh baju, iron baju tuu, aku budak hostel, 5 tahun kot, xkan benda cmtuu x tahu, dah level terror daah (bapak berlagak). maksud aku pasal tanggungjawab untuk meneruskan hidup, susah senang cari duit, daa fahaaaam kan?

bila aku pergi kerja, kadang2 aku nampak satu makcik tu mengemis, memang kesian sangat, kalau tak mengemis dia selongkar sampah untuk cari tin2 kosong, syahdu jew... semoga kita semua tidak macam tu di hari tua kita kan, macam pernah aku ckp before this, (bukan ckp lar, tlis kat blog), kita hidup macam roda, sekejap kat atas sekejap kat bawah, muda sehat belum tentu tua x sakit, muda kaya belum tentu tua nanti hidup senang, apa2 sahaja mungkin terjadi. itu kalau diberi peluang hidup sampai ke hari tua, kalau tak?? (sama2 fikir)

actually ramai yang cakap pasal nasib, yee aku akui benda tu membantu, ada masa yang rezeki datang tanpa diduga, tapi bala pon datang tanda diundang kan. jadi bila org dapat lebih, kita jangan dengki lar, maybe esok hari kita, nie duk dengki kat org, apa pun x dpt, tuhan pon x brapa nak bagi kan, usaha taknak pulak... aku rasa hidup aku nie memang dah okay, memang ada ups and down, memang patut pun sebab aku jenis mudah lupa diri, daaa tengah2 mabuk tu tuhan jentik lar sikit, terus aku balik ke pangkal jalan, pastu buat balik, masuk simpang lain pulak... hadoooiiihhhh

jangan ikut macam saya ehhhyy awk
actually aku rindu mama papa
so tercetus lar entry sedar diri yang penuh syahdu ini
selamat ber'weekend
=)

2 comments:

  1. rezeki masing2 kan.. hehe.. yang penting kita sentiasa berusaha

    ReplyDelete
  2. heheh panjang sungguh bebelan awak di pagi sabtu yee?? hikhik

    meh ke rumah,
    ~tutorial 'jom jenguk ads'~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete

ada orang bagi feedback