click saja okat =)

Thursday, 10 March 2011

senang betul cari duit zaman sekarang....

as salam semua nyaa!!
aku baru jew balik dari uptown danau kota tuu, sajew lar kan jalan2 cuci mata, pastu parking kat shell, tak pasal2 kena bayar RM3, kalah parking berticket, kalau kat the curve pon baru berapa jew... ceritanya bermula ini macam, mula2 isi minyak, then parking lar kat tepi tu, tak sure lar mcm bahagian toilet lar camtuu, pastu terus meneruskan perjalanan ke uptown, bper jengkal jew lagi nak sampai ada pakcik pakai smart2 woo, pakai kemeja, siap baju tuck in tuu datang mintak duit RM3,perbualan seperti di bawah:

pakcik smart : parking kew, kena RM 3 lar..
akmal : RM 3??!! kenapa?
pakcik smart : memang kena RM3
akmal : bukan shell punya kew?
pakcik smart : !@@###I)(&^$^%% (aku x sure apa dia bebel)

pastu akmal hulur tiga rggt, kalau aku mls nk lyn, baik pergi alihkan kereta, bukan kedekut sgt 3 ringgit tuu, tapi kalau bg nanti lagi ramai yang ikut jejak langkah, senang kan cari duit, pergi jew stesen minyak yg agak2 ramai nak parking mcm kwasan pasar mlm kew, tunggu org datang parking, pastu mintak 3 ringgit. yee aku tahu rakyat malaysia pemurah, contoh terdekat akmal tuu haa, aku suh alih kereta dia daa malas, tapi kalau 10 org hulur kat pakcik smart tuu, seronok rr dia kan, org keje penat dr pagi sampai ptg pon belum tentu dapat RM30 sehari, dari bagi kat dia, baik bagi kat pakcik buta yang jual tisu, at least pakcik tu jual tisu, bukan mintak duit semata2. tapi tak tahu lar kan kalau shell tu memang dia punya kaaann.....

haihh, mcm2
org lain pnt2 crik duit
senang2 pakcik smart mintak duit

1 comment:

ada orang bagi feedback